Специалисти откриха как да удължим живота си

19:30, 22 яну 18 / Любопитно 25 569 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Здравословният начин на живот и спазването на диети нямат никакъв принос за удължаването на живота. Оказва се, че човек може да доживее до дълбока старост благодарение на протеин, съобщава Дарик, като цитира Лента.ру.

Учени от Йейлския университет в САЩ са установили, че структурата на протеина бета-Klotho позволява да се регулира чувствителността към инсулина в организма. Повишената по изкуствен начин активност на въпросния протеин допринася за бързо възстановяване на клетките и в резултат може значително да се увеличи продължителността на живота.

Учените отбелязват, че повишената активност на бета-Klotho дава също възможност да се ускори метаболизма и позволява на организма да започне "ускорено" изгаряне на калории, без да се прибягва до каквито и да било диети.

Препарати, които стимулират активността на протеина, могат да станат не само ефикасно средство за борба с тежки форми на затлъстяване и диабет тип 2, но и значително да увеличат клетъчната активност, давайки възможност на организма "да обнови" клетките с ускорени темпове.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама