ХРАНЕНЕ И ФИТНЕС 112: РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ

21:00, 29 сеп 17 / Любопитно 25 1043 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

- Ходих до Баден-Баден, на концерт на Дюран Дюран.
- Хубаво де, не съм тъп, няма нужда да ми го повтаряш!


Представете си, че искате да строите. Ще ви трябва инвестиционен план. Това са архитектура, конструкции, електро, ВиК, пожарна безопасност, безопасност и здраве, геодезия, управление на строителните отпадъци...
Подобно нещо е и планчето, което сме си начертали за фитнеса.
Когато тренираме даваме индикация на мозъка какво желаем да постигнем. Нещо като да отидем в Общината и да поискаме разрешение за строеж. От една страна задължително трябва да представим инвестиционния си план, което е тренировката. От друга, няма нужда па представим сто копия от плана, което са сериите и повторенията.
Защото това с нищо няма да допринесе за издаването на самото разрешително.
Ако искаме растеж на мускулна маса, трябва да предизвикаме микро разскъвания на влакната, от които са съставени мускулите. Това, обяснено съсвем елементарно, се случва когато след някакъв брой повторения с дадена тежест, мускулът ни едва-едва успява да направи едно последно. Ама с мн-о-о-о-го зор!
 

 

Точно с това свое действие разкъсваме влакната и даваме индикация на мозъка, че искаме мускулите ни да растат.
Докато сме в залата, все едно сме в Общината с намерението да входираме инвестиционния си план. И да повтаряме 1000 пъти на мозъка какво искаме да постигнем, той ще издаде само 1 разрешително за строеж на мускули. Само 1 път. И само ако реално,  сме направили онова 1 повторение, което всъщност не можем да направим. Онова с мн-о-о-о-гото зор.
Така че, когато вдигаме в една серия за дадена мускулна група, имаме само една възможност да предизвикаме разкъсване на мускулни влакна. Ако пропуснем, ще сме изгубили времето си и ще трябва да повторим упражнението в нова серия. Това е чиста загуба на енергия, която може да бъде използвана по-ефективно. За друго упражнение и друго разкъсване, на различно място в тялото ни обаче.
Има хора, които правят по двайсетина серии само за бицепс например. Докато те продължават да повтарят на мозъка си, че искат ръцете им да пораснат, вие вече ще сте дали заявките си за всички останали мускулни групи. И ще сте на път за дома.
Обратно ще има нужда да се върнете чак след седмица, защото на тялото ви ще му бъде необходимо време да изпълни поръчката ви.
 
Докато вие си почивате и не се перчкате на останалите във фитнеса. Че те имат да правят още стотици серии, с хиляди килограми, за да „покрият“ цялото тяло.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама