Българи изработват пиано под австрийска марка

16:07, 31 мар 17 / Любопитно 25 632 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българи произвеждат пиана в България. На главния вход на зала „Универсиада”, където от днес се провежда десетото поредно издание на изложение „Златен лъв” е изложен експонат - пиано на австрийската марка „FEURICH”, съобщи БГНЕС.

То е на изложението за български фирми производители, тъй като моделите FEURICH Mod. 123 – Europe, FEURICH Mod. 120 – Bulgaria; FEURICH Mod. 110 - Bulgaria се произвеждат у нас. В България се произвеждат: мебелната част на пианото, металната рамка, система-педали и цялата корпусна част. Някои монтажни операции също се извършват у нас. След успешно преминаване на окончателната контрола, пианото се опакова, за да бъде реализирано на българския пазар или транспортирано извън нейните граници.

В България почнахме през лятото на миналата година с първите крачки, проектът е в доста начален етап, каза Емил Димитров от австрийската фирма FEURICH. Музикалните инструменти също ще се продават и в България, но голяма част от тях са за Европа, Америка, за Китай. Емил Димитров уточнява, че в миналото у нас се е произвеждало пиано „Орфей”. „Но много малко знам като история за него и бих се радвал да направим нещо тук в България”, каза той.

Това е една от най-големите фирми в Европа, може би и в света, каза бившият дългогодишен директор на НДК и почетен председател на Съюз „Произведено в България” Христо Друмев. Преди малко повече от четвърт век се учредява съюзът от 4-5 човека, сред които и Друмев. Тогава се правят изложения в НДК, които са „страхотен хит”, по думите на Друмев. На 7 етажа се показвали само стоки произведени у нас, а на ден посетителите са минимум 15 000, почивните дни били и по над 25 000 лв. От 2011 г. изложението не е в НДК. „Намерихме възможност да правим вече в по-малък мащаб в зала „Универсиада”, разказа Друмев. Тук не могат да се представят обаче примерно хранителни продукти, но успяват да продължат традицията два пъти в годината.

Над 90 фирми – малки и средни предприятия от България участват в пролетното издание на изложението на българските производители „Златен лъв” 2017г. Националното търговско изложение „Златен лъв” дава на потребителите възможност да купят качествена българска стока на достъпна цена, разнообразна гама продукти, подходящи за сезона, и пряк достъп до производителя. Така на изложението могат да се намерят произведени у нас неща на атрактивни цени.

Христо Друмев е категоричен, че интересът на българина към българското се увеличава. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама