Над 120 елитни коня от най-добрите клубове в страната ще се състезават в Бургас

15:21, 12 юли 16 / Общество 25 144 Шрифт:
Topnovini
Над 120 елитни коня от най-добрите клубове в цялата страна - Варна, Шумен, Бургас, Русе, Стара Загора, Пловдив, София, Божурище, Кнежа, Плевен, Велико Търново, както и от град Измир, Турция, ще мерят сили в Бургас. Това стана ясно по време на пресконференция, в която взеха участие генералният секретар на Федерацията по конен спорт Теодор Шейтанов, зам.-председателят на Федерацията Крум Рашков, зам.-кметът на Община Бургас Красимир Стойчев и председателят на клуб по конен спорт „Кан Крум – Бургас“ Георги Базотев. За шеста поредна година морският град е домакин на Националния турнир по конен спорт „Купа Бургас“.

„Бургаската публика е един от най-големите ценители на този спорт. Сигурен съм, че традиционният за града турнир отново ще впечатли  всички присъстващи с атрактивната си програма и състезатели“, заяви зам.-кметът на Бургас Красимир Стойчев.

Състезанието по традиция се провежда на конната база в парк „Езеро“ при вход свободен. Наградният фонд е 12 000 лв.

„За първи път Националният турнир за „Купа Бургас“ ще бъде обединен с Държавното първенство по конен спорт за деца. Това е заради идеалните атмосфера и успеха на предишните издания на турнира в Бургас“, сподели ген. секретар на Федерацията Теодор Шейтанов и допълни, че тази година интересът към турнира е много сериозен. До момента всички 120 бокса са заети, а има и още желаещи да участват.

Състезанието за „Купа Бургас“ ще се проведе в събота от 17.00 часа и в неделя от 10.00 часа, а Държавното първенство за деца ще бъде на 21, 22 и 23 юли /четвъртк, петък и събота/. Между тях, на 19 юли /вторник/ от 18.00 часа ще има атрактивни нощни паркури.

„Така програмата позволява състезанието да е 8 дни, както се прави в цял свят. По този начин се осигурява почивка за ездачите и се намаляват транспортни разходи за животните“, коментира председателят на ККС „Кан Крум – Бургас“ Георги Базотев и допълни, че бургаските състезатели тази година са седем.

По време на срещата стана ясно, че това е единствения спорт, в който могат едновременно да се състезават мъже и жени. 70 % от всички състезатели в света по конен спорт са жени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама