Пловдив ще бъде домакин на Първия международен филмов дрон фестивал

13:25, 30 юни 16 / Любопитно 25 201 Шрифт:
Topnovini
В Пловдив ще бъдат показани най-зрелищните и креативни филми, снимани с дрон от цял свят, по време на Първия международен дронфест в България – DroneUP International FilmFestival. Той ще се проведе на 19 и 20 август 2016 г. на Римския стадион в Пловдив. „DroneUP е едно ново и невиждано до сега събитие, което цели да покаже света, погледнат от нов ъгъл, от друга гледна точка и по един по-различен начин - от птичи поглед. Хората са обзети от вечната амбиция за достигане на облаците и любопитство как би изглеждал нашият живот погледнат от птичи поглед“, разказват организаторите.

На фестивала ще бъдат представени и наградени най-завладяващите и запомнящите се филми, снимани с дрон от повече от 30 страни в шест тематични категории: Природа, Град и архитектура, Култура и спорт, Пътуване, Екстремно и диво, Разказ и история. Филмите се състезават за награди между 5 хиляди евро и хиляда евро.Всички филми, подадени за участие, ще са гледани и оценявани от интернационално професионално жури. Те ще обявят финалистите и реда на участие на 30 юли 2016.  Всички финалисти са автоматично номинирани за наградите на DroneUp. Заявки се подават до  20 юли 2016 г. Победителите ще бъдат обявени на фестивала 19 – 20 август 2016. 

В двудневната програма са предвидени  и редица допълнителни изненади, свързани с дронове, музика, танци и други изпълнения в нестандартни комбинации. Входът за двата дни на фестивала е безплатен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама