Ентусиасти ще летят с бебешки колички, вити баници и пирамиди във Варна

19:29, 29 юни 16 / Любопитно 25 119 Topnovini
1
Най-зрелищното летателно шоу със самоделки ще се проведе в събота от 10 до 16,30 ч. в отворената зона на „Пристанище Варна“. Организатор на проявата е Red Bull Flugtag. В надпреварата ще се включат 40 отбора от цялата страна. Ръчно сглобените безмоторни летателни апарати, представляващи чудати интерпретации на „Титаник“, бебешка количка, вита баница с кънки, змей и дракон, пирамида-катапулт, ламята Спаска и др., ще бъдат изложени от 10 ч. сутринта зад рампата за скокове, висока 6,5 метра.

Звездното трио от водещи - Димитър Рачков, Ненчо Балабанов и Алекс Раева, ще открие официално първия Red Bull Flugtag. Изпълненията - вид собствено шоу от всеки отбор, ще бъдат представени така, че да впечатлят публиката и журито за най-високата оценка - 10. Пак журито ще поставя оценки за креативността на летателната самоделка.

Към момента световният рекорд за на-дълъг летателен път е от 78.64 м (2013 г, Лонг Бийч, Калифорния). В шоуто ще се включат необичайните пилотите на Flying Bulls, Чехия.

В следобедните часове Веселин Овчаров - арко пилот и официален атлет на Red Bull в България и носител на няколко рекорда, ще направи безмоторен зрелищен полет. Посетителите ще имат достъп до зони за напитки и храна, ще се раздават карти и знаменца за подкрепа на отборите, съобщават организаторите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 114 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.