Топготвач приготвя фермерски гювеч с балкански билки в Пловдив

09:32, 24 фев 16 / Любопитно 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работилница "Сготви си здраве" отваря врати днес в Пловдивския панаир. От 13 до 15 часа в Палата 11 шеф Чакъров ще готви фермерски гювеч с балкански билки и домашна наденица в старинен меден чувен на 126 години.

Атракцията е част от програмата в първия ден на изложението "Фудтех", която включва и конференция, организирана от пловдивския Университет по хранителни технологии.

На форума ще бъдат представени новости в хранителната наука и технология. Гергана Киришева ще представи лекция на тема "Влияние на натурални подправки и екстракти върху качеството и безопасността на месни продукти", а главен асистент Михаела Иванова ще говори за възможностите за влагане на хранителни фибри в млечни продукти.

В програмата са включени и докладите "Подобряване на качеството и състава на месо и месни продукти чрез използване на екстракт от отработен розов цвят" на д-р Десислава Влахова-Вангелова и "Обогатени на полифеноли сокове от диворастящи ягодоплодни" на д-р Рада Динкова.

Участниците в конференцията ще се включат и в дискисуия по темите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама