Екзотични папагали тръгват на национално турне от Пловдив

17:10, 16 окт 15 / Общество 25 250 Шрифт:
Topnovini
Единствената по рода си изложба на над 20 вида екзотични папагали започва националното си турне от Пловдив. Живата експозиция Macaw Garden Show, която включва птици от три континента - Африка, Австралия и Южна Америка, ще остане в пловдивския търговски център "Форум Тракия" до 15 ноември, след което ще отпътува за София, съобщи Димитър Димитров от "Идеята МИ", организатор на изложбата.

В момента текат преговори за гостуване на изложбата в Букурещ и Будапеща. Шоуто е уникално не само поради разнообразието на видовете, а и заради факта, че птиците са поставени свободно и не са в клетки. Екзотичният дизайн и декори засилват още повече усещането на посетителя, че се намира в истинска джунгла.

Пловдивчани и гостите на града могат да видят птици от видовете Жако, шест вида Ара, няколко вида Какаду и един много рядък папагал от вида Гуаруба - Златен папагал. Птиците не крият радостта си от близостта с хората, закачливо подхвърлят думи и фрази или весело се поклащат в танц.

Организаторите споделиха, че в Европа рядко може да се види подобна изложба с толкова много видове, и то без клетки.

Залата, където са разположени красивите птици, се намира на третия етаж на "Форум Тракия" и е отворена всеки ден от 10 до 20 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.