Стрелец отново е домакин на Празника на захарната метла

09:05, 15 окт 15 / Любопитно 25 225 Шрифт:
Topnovini
На 17 октомври (събота) Стрелец отново ще бъде домакин на второто издание на Регионалния празник на захарната метла. Организатори на празника са Кметството в селото, НЧ „Заря 1900” и Клуба на пенсионера „Нов век”.

Идеята на организаторите е да се издирят, съхранят и популяризират фолклорните традиции и обичаи в Горнооряховски регион и да се възроди традицията за производството на маджун в селото.

Празникът има конкурсен характер в частта му при приготвяното на маджуна, а право на участие ще имат жителите на Стрелец.

Продуктът ще се оценява от жури, а най-добрите майстори на маджун ще получат дипломи. Паралелно на отделна сцена гостуващи състави ще представят своето изкуство в различни жанрове - български фолклор /автентичен и обработен/, стари градски песни, популярни песни и други.

В концертната програма ще вземат участие любителски и професионални колективи и индивидуални изпълнители, представящи народното и песенното творчество в цялото му многообразие. Празникът на захарната метла ще започне от 10.00 ч. в центъра на селото. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама