Малки манекени от Шумен ще представят България в три световни детски форума

13:08, 29 сеп 15 / Любопитно 25 698 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четиригодишната Никол Георгиева и петгодишния Константин Динков от Шумен ще представят България през 2016 година на световните детски конкурси за красота и талант “Литъл мис планета” и “Литъл мистър галакси”. Това обяви днес на пресконференция тяхната ръководителка Албена Рахнева.

17-годишната шуменка Християна Алексиева ще представи страната на световния конкурс “Мис тийн галакси 2016”.

Венецът на успехите на шуменските манекени се допълва и от участието на Илияна Георгиева в международния конкурс за омъжени жени “Мисис планета 2016”. Георгиева е майка на малката Никол.

Право за участие в престижните световни форуми манекените от Шумен извоюваха след успешни представяния на различни международни и национални конкурси за красота.

Върхът в успехите на шуменските манекени през тази година е първото място на седемгодишната Александра Динкова, която спечели първо място и стана първа подгласничка на детския световен конкурс и фестивал за красота и талант в бразилския град Курибита. Александра се завърна от латиноамериканската държава и със специалната награда “Най-красива усмивка”.

Малките Никол и Константин добиха правото да представят страната ни в чужбина, след като спечелиха титлите мис и мистър в националния конкурс “Малка мис и малък мистър България 2015”. Там талантливите шуменски деца пребориха конкуренцията на участници от 13 града в България.

Християна Алексиева се окичи с титлата “Мис тийн България 2015”.

Сред отличията на шуменските деца е и златния медал на Александра Динкова в категория “Танцово изкуство – модерен балет” от Националния арт фестивал и състезание за таланти “Нови звезди 2015”. В отборната надпревара от конкурса за втора поредна година чаровните деца класират Шумен на първо място, което града разделя с Ловеч и Русе.

Сред най-важните участия на манекените на Албена Рахнева е представянето в конкурса “Мис България 2015”, където за Шумен ще дефилира 20-годишната Светлана Пенева.

През двете десетилетия, в които Албена Рахнева е ръководител на агенция за манекени в Шумен, нейни възпитаници са печелили три световни титли и “Гран при” за малки модели, три първи места и първи подгласници от световни финали, 10 места в призовата тройка от финали на световни конкурси, над 36 специални международни награди, 28 национални титли. Колекцията се допълва от 19 златни, 12 сребърни е един бронзов медал в състезания за талант и изкуство и 58 специални национални приза и места в призовите тройки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама