Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу пловдивчанин за кражба

12:25, 28 сеп 15 / Общество 25 230 Шрифт:
Topnovini
Районната прокуратура в Панагюрище внесе обвинителен акт в съда срещу пловдивчанин и още две лица за кражби след предварителен сговор, съобщиха от Прокуратурата.

На съд е предаден Вълко С., на 19 г. от Пловдив, за това, че в периода от 24 май 2014 г. до 17 януари 2015 г. в пловдивските села Красново и Строево и в Стрелча, при условията на продължавано престъпление, след като е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление и  след предварителен сговор с още две лица, е отнел чужди движими вещи от 11 жилища в трите населени места.

В един случай е направен опит за отнемане на чужди движими вещи – сума от 180 лв. от жилище в Стрелча, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

Общата стойност  на отнетите вещи от трите лица е 5 699 лв.  Част от кражбите Вълко С.  е извършил в сговор с Атанас Д., на 22 г. и с Божидар К., на 26 г. от Панагюрище.  Сред отнетите вещи са селскостопанска техника, мобилен телефон, животни, парични суми, които варират от 15 лв. до 3500 лв., и др. 

По делото са извършени три съдебно-оценъчни експертизи и една дактилоскопна,  призовани са 28 свидетели, като от тях 15 са пострадали лица. Обвиняемият Вълко С. е с мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намира в затвора в град Пазарджик, а другите двама обвиняеми са с мярка за неотклонение "подписка". 

В обвинителния акт на Районната прокуратура в Панагюрище се сочи, че престъпленията са извършени с пряк умисъл от обвиняемите лица, с целени и настъпили противообществени последици, което се доказва от разпити на свидетели, заключенията на експертизите, протоколи за оглед, приложени фотоалбуми и др.

Разпитани в хода на разследването Вълко С. и Атанас Д. са направили признания за извършените престъпления, като дават обяснения по случаите и описват механизма.

Районният съд в Панагюрище е насрочил първото заседание по делото на 28 октомври 2015 г.     

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама