Световните кулинарни тенденции част от емблемата на Русе

11:00, 28 сеп 15 / Общество 25 157 Шрифт:
Topnovini
Ресторант "Панорама", част от комплекса на русенския Гранд хотел "Рига", продължава да следва световните кулинарни тенденции.

Емблематичното заведение на брега на река Дунав вече изпълнява ангажимента си за предлагане на сезонни менюта, приготвени с най-добрите продукти в най-добрата гурме кухня в България.

Сред богатия асортимент са включени ястия с най-реномираните и качествени телешки меса в световен мащаб - "Блек Ангъс" и "Кобе", както и различни видове салати и свежи продукти, характерни за сезон есен-зима.

"Отличията, които имаме за най-добър гурме ресторант в България за 2010 и 2014 г. ни задължават да преследваме винаги високо ниво. Затова и сме въвели сериозна организация, технология на работа и сезонни менюта, съобразени със световните кулинарни тенденции. Ще имаме и специални тематични вечери, в които ще наблягаме на определен вид кухня с гост готвачи от цяла България", сподели главният готвач на веригата заведения в Гранд хотел "Рига", Гранд хотел "Шумен" и "Мадара" Радослав Георгиев.

Както вече съобщихме, в началото на тази година той гостува на парижкия "Le Chiberta", където се обучава под ръководството на едни от светилата в бранша, сред които и собственикът на световна верига ресторанти и главен готвач Гай Савой. Ресторантът на Шанз-Елизе е популярен сред любителите на изисканите блюда в цял свят. Той притежава и звезда "Мишлен", а негови редовни гости са редица европейски и световни лидери.

"Ще се придържаме към френската кухня, като сме включили още домашна прясна паста, екзотични малдивски риби и др. Зареждаме от едни от най-добрите фирми от България винаги прясно охладено месо и охладена риба, които се обработват и се приготвят на момента", разкри още Радослав Георгиев.

Той добави, че предстоят изненади и нови предложения и за гостите в механата на Гранд хотел "Рига", където новото меню ще включва домашно топлопушени риби, обработени на специално пригодено за целта барбекю, както и традиционни български ястия, приготвени по нов начин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама