Световните кулинарни тенденции част от емблемата на Русе
11:00, 28 сеп 15 / Любопитно
25
465
Шрифт:
Емблематичното заведение на брега на река Дунав вече изпълнява ангажимента си за предлагане на сезонни менюта, приготвени с най-добрите продукти в най-добрата гурме кухня в България.
Сред богатия асортимент са включени ястия с най-реномираните и качествени телешки меса в световен мащаб - "Блек Ангъс" и "Кобе", както и различни видове салати и свежи продукти, характерни за сезон есен-зима.
"Отличията, които имаме за най-добър гурме ресторант в България за 2010 и 2014 г. ни задължават да преследваме винаги високо ниво. Затова и сме въвели сериозна организация, технология на работа и сезонни менюта, съобразени със световните кулинарни тенденции. Ще имаме и специални тематични вечери, в които ще наблягаме на определен вид кухня с гост готвачи от цяла България", сподели главният готвач на веригата заведения в Гранд хотел "Рига", Гранд хотел "Шумен" и "Мадара" Радослав Георгиев.
Както вече съобщихме, в началото на тази година той гостува на парижкия "Le Chiberta", където се обучава под ръководството на едни от светилата в бранша, сред които и собственикът на световна верига ресторанти и главен готвач Гай Савой. Ресторантът на Шанз-Елизе е популярен сред любителите на изисканите блюда в цял свят. Той притежава и звезда "Мишлен", а негови редовни гости са редица европейски и световни лидери.
"Ще се придържаме към френската кухня, като сме включили още домашна прясна паста, екзотични малдивски риби и др. Зареждаме от едни от най-добрите фирми от България винаги прясно охладено месо и охладена риба, които се обработват и се приготвят на момента", разкри още Радослав Георгиев.
Той добави, че предстоят изненади и нови предложения и за гостите в механата на Гранд хотел "Рига", където новото меню ще включва домашно топлопушени риби, обработени на специално пригодено за целта барбекю, както и традиционни български ястия, приготвени по нов начин.
Добави коментар