Гражданско жури с тема "Методи за приобщаване на река Марица"

10:40, 27 сеп 15 / Общество 25 207 Шрифт:
Topnovini
"Гражданско жури" с тема "Методи за приобщаване на река Марица" ще се проведе днес от 12.30 ч. на сцената на плажа на Марица.

Обсъждането има за цел дискутиране на добри практики и възможности за приобщаване на река Марица, както и предлагане на идеи и препоръки за бъдещото развитие на реката.

Гражданското жури е проект на Фондация "Бауерзакс" и е част от програмата на тазгодишното издание на One Architecture Week.

Какво е "гражданско жури"?

"Гражданското жури" е механизъм предоставящ възможност на гражданите да изразят мнение и оформят колективни препоръки. Методът е динамичен, позволява получаването на разнородна информация и е интерактивен. Предоставя възможност на участниците да разбият проблема на отделни части, да ги анализират и да формират подробен анализ на конкретните въпроси.

Кой може да вземе участие?

"Гражданското жури" е в състав от 12 души, избрани на доброволен и произволен принцип и представляващи различни социални прослойки и възрастови групи.

Как протича едно подобно заседание?

Провеждането на заседанията протича в рамките на 4 часа. Журито има достъп до информация засягаща всички страни на въпроса. Тя се състои от предистория и общи данни по темата, както и изслушване на „свидетели”, които са специалисти в своята област, представящи различни гледни точки. "Журито" има право да отправя въпроси към "свидетелите". В края на заседанието, журито излиза с "решение". Журито може да формулира една или няколко препоръки. Изготвените препоръки се използват за оформянето на доклад.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама