Цирк “Балкански” с амбиции да създаде цирково училище в България

16:12, 26 сеп 15 / Любопитно 25 402 Шрифт:
Topnovini
“Хвърлихме много усилия за една наша новост, и можем да заявим, че от следващата година ще заработи пътуващо цирково училище. Засега в него ще вземат участие нашите деца и внуци, но с течение на времето се надяваме да привлечем интерес и от гостуващи артисти, а имаме планове и за бъдещето”. Това заяви в Русе Александър Балкански - директор на именития Цирк “Балкански”.

Предвижда се още училището да организира конкурси в градовете, които циркът посещава, чрез които ще се търсят талантливи деца. При съгласие от родителите, учениците ще пътуват заедно с цирка изцяло на разноски на училището, като ще бъдат осигурени и всички педагогически условия за тяхното образование и цирково обучение.

По този начин ще бъде дадено началото на първото българско цирково училище, като плановете на Балкански не спират до тук. “При една успешна първа година ще атакуваме Министерството на образованието и Министерството на културата, и ще искаме, ако е възможно, да ни предоставят сграда на изоставено училище, каквито има безброй в България. Там ще поставим началото на реално цирково училище за деца от 1 до 5 клас, като ние ще осигурим педагози във всички основни жанрове”, разказва за амбициозната идея Балкански.

След 5 клас учениците ще се дипломират, и ще преминават във втория курс на обучение - 6 до 11 клас. Там обучението ще бъде специализирано, като в края му учениците ще изготвят свой собствен номер, с което официално ще придобиват званието "цирков артист".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама