100 пловдивски деца получиха грамоти и награди в празника за Европейската седмица на мобилността

08:35, 19 сеп 15 / Общество 25 183 Шрифт:
Topnovini
Малчугани от детски градини "Каменица", "Люляк", "Зора" и ученици от ОУ "Алеко Константинов" и СОУ "Св. Патриарх Евтимий" се включиха в детския празник в Цар-Симеоновата градина в Пловдив, организиран от РИОСВ – Пловдив, община Пловдив и Областната администрация по повод Европейската седмица на мобилността.

Децата се състезаваха по скоростно и майсторско каране на велосипеди, тротинетки и ролери, игри по безопасност на движението, и рисуваха на асфалт, съобщиха от РИОСВ.

Директорът на РИОСВ – Пловдив доц. Стефан Шилев поздрави участниците в детския празник и им пожела да продължат да се движат в града с колела по изградените велоалеи и да съветват родителите си да пътуват с градски транспорт или да ходят пеша. 

Сред официалните гости бе известният футболист и настоящ зам.-кмет по спорт и младежки дейности в Община Пловдив Петър Зехтински, който връчи грамотите и наградите на участниците в съревнованията.

Инициативите в Пловдивска област по повод Европейската седмица на мобилността продължават. Община Сопот обявява 19 септември за Ден без автомобили. На 20 септември община Пловдив организира велошествие по бул. "Цар Борис Обединител" под надслов "Аз карам велосипед, последвай ме!".

В понеделник в парк "Лаута" ще бъде направена демонстрация с ролери. На 22 септември община Първомай организира велопоход до Бряговски язовир, където участниците ще имат възможност да карат лодки и канута. Ще бъде направена и демонстрация със скутери. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама