И район "Западен" се включи в Седмицата на мобилността в Пловдив (снимки)

16:29, 18 сеп 15 / Общество 25 203 Шрифт:
Topnovini
И район "Западен" се включи официално в Седмицата на мобилността в Пловдив.

Център на мероприятията бе квартал "Прослав", където бяха организирани множество игри за деца. Паркът пред читалището се превърна в истинска спортна площадка, на която деца от всички възрасти караха велосипеди, играха футбол и баскетбол, преодоляваха препятствия и се състезаваха.

Кметът на район "Западен" Димитър Колев пък осигури специално за малчуганите безплатно огромен надуваем батут, както и захарен памук. Освен него, спортният празник беше уважен и от общинския съветник Ясен Михайлов, който е жител на квартала. На децата бяха раздадени и тениски, както и тебешири и водни боички, осигурени от община Пловдив. Пред читалището пък имаше специална изложба, показваща миналото на "Прослав".

Европейската седмица на мобилността е годишна кампания, която се провежда с подкрепата на Европейската комисия. Тя се провежда от 16 до 22 септември всяка година, като целта й е да провокира всички местни власти в Европа да въведат и насърчат устойчивата градска мобилност, както и хората да използват други алтернативи за придвижване, а не собствените автомобили.

Седмицата завършва с "Ден без коли", в който малките и големите градове определят една или няколко зони само за пешеходци, велосипедисти и градски транспорт за целия ден. След старта си през 2002 година, въздействието на Европейската седмица на мобилността непрекъснато нараства, както в Европа, така и по света. През 2014 година общо 2013 градове от 44 държави са били официално регистрирани за кампанията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама