След „американските рейнджъри с картечница“ в автобус 76, „американски военен автомобил“ вози из София тайнствен сандък

15:48, 18 сеп 15 / Любопитно 25 489 Шрифт:
Topnovini
Дни след като няколко жълти сайта публикуваха ексклузивни кадри на „американски рейнджъри“, които най-невъзмутимо се качили с картечница в автобус по столичната линия 76 и яли баничка, в петък пресцентърът на „Атака“ разпространи информацията за автомобил с „регистрационен номер на американската армия, който превозвал заключен сандък с неизвестен товар.“

Депутатът от партията Илиан Тодоров поискал от военния министър Николай Ненчев информация за въпросното МПС, което било „засечен е да се движи спокойно по столичните улици преди дни“ и изразил притеснение, че подобни сандъци с неизвестно съдържание може да бъдат използвани за атентати.

Ненчев обяснил, че регистрационните табели са фалшиви и казал, че ще говори с Румяна Бъчварова и ще настоява МВР да бъде включено в издирването на хората, които споделят снимки в социалните мрежи на американска техника у нас. Според него в интернет последно време били зачестили случаите на „фалшиви фото и видео кадри” на US военна техника, вероятно имайки предвид именно кадрите с „американските рейнджъри“ с „картечница М16“, возещи се в автобус 76. 

Тогава военното министерство написа в официалната си „Фейсбук“ страница, че „във връзка с появилите се кадри на военнослужещи, превозващи оръжие в градския транспорт на София, Министерството на отбраната направи проверка с всички присъстващи български и международни сили в страната. Тя показа, че показаните в клипа хора не са свързани с нито една от тях. Проверката установи, че показаните военни униформи не са истински и не се използват в този вид от никоя от военните сили, разположени в България в момента“. Министерството обясни също, че оръжието във видеото не отговаря на описанието, дадено от подалия сигнала читател и вероятно е бутафорно и добави, че пренасянето на оръжие в публичния транспорт е забранено. 

Припомняме, че в края на юли няколко жълти сайта създадоха масова истерия за „американски танкове“, които нападнали детска градина „Слънце“ в Сунгурларе. Тогава се оказа, че американски войници от базата в Ново Село пристигнали в градината с джипове „Хъмър“, за да правят ремонт на площадката и катерушките на градината със собствени труд и средства.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама