Четири пловдивски детски градини с ново отопление по спечелен проект

18:39, 17 сеп 15 / Общество 25 187 Шрифт:
Topnovini
Министърът на енергетиката Теменужка Петкова посети ЦДГ "Буратино", за да връчи на кмета на Пловдив Иван Тотев символичен чек за 495 306 лв., съобщиха от общинската администрация.

Със средствата ще бъдат сменени отоплителните системи в четири детски градини – "Буратино", "Мирослава", "Чучулига" и "Таня Савичева" по спечелен проект по норвежката програма "Енергийна ефективност и възобновяема енергия", схема "Енергийна ефективност".

"Община Пловдив подготви отличен проект и спечели във всички посочени позиции", коментира министър Петкова.

Спрямо 4-те детски градини общината прилага интегриран подход за енергийната им ефективност, като по норвежката програма сменя отоплителните системи, а по фонд "Козлодуй" извършва санирането на сградите, посочи Тотев.

Директорката на ЦДГ "Буратино" Димитрия Добрева изрази своята радост, че с въвеждането на мерките за енергийна ефективност ще намалеят драстично разходите за отопление. Градината е строена през 1972 г., парното е от онова време и не е ефективно, тъй като спирателните кранове са корозирали, а сметките излизат около 40 хил. лв. за сезон. Спестените средства от делегирания бюджет могат да бъдат насочени в други направления.

На срещата в градината присъстваха също областният управител Розалин Петков и зам.-кметът Димитър Кацарски. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама