Юбилейна година за магистърските управленски програми на АМТИИ

14:47, 17 сеп 15 / Общество 25 251 Шрифт:
Topnovini
"Учебната 2015-2016 година е юбилейна за магистърските управленски програми на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство", похвалиха се от пловдивското учебно заведение.

За десета поредна година АМТИИ отваря врати за прием на студенти в утвърдената  магистратура "Артмениджмънт", както и магистратурите "PR на арт организации" и най-новата магистърска програма - "Аниматор изкуство в туризма".

В десетгодишната си история магистратурата "Артмениджмънт", както и стартиралата през 2011 година "PR на арторганизации" са изградили стотици ръководители на културни институции, между които директора на Кукления театър в Пловдив и доскоро зам. директор на Народния театър "Иван Вазов" - Виктор Бойчев, Тодор Боянов - директор на Драматичен театър "Апостол Карамитев" - Димитровград, Красимир Къшев - диригент на Държавната опера в Стара Загора, Дарин Петков - директор на Държавен куклен театър - Стара Загора, основателят на фолклорното радио и фолклорен клуб "Чанове" - Костадин Господинов и редица други действащи артмениджъри, разказват от Академията.

Обучението в магистратурите е едногодишно двусеместриално редовна и задочна форма. В процеса на следването студентите посещават знакови арт организации от сферата на сценичните, визуалните и музикалните изкуства, запознават се с дейността на държавни и частни медии и присъстват на изнесели лекции от страна на утвърдени действащи мениджъри.

Завършилите трите специалности придобиват квалификация "Магистър по артмениджмънт", "Магистър по PR на арторганизации" и "Магистър аниматор изкуство".

В магистърските програми на АМТИИ могат да подават документи  бакалаври с дипломи от сферата на изкуството и бакалаври с друга квалификация и интереси в управлението на арторганизациите и процесите в туризма.

Документи за трите магистратури могат да се подават до 24 септември включително. Изпитът по документи и събеседване с кандидатите ще се проведе на 26 септември, събота, в АМТИИ - Пловдив. Справки на телефоните на учебен отдел 032 601 444 и 032 601 446, както и на сайта на АМТИИ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама