Откриха специализирана площадка по безопасност на движението в Пловдив

16:04, 16 сеп 15 / Общество 25 160 Шрифт:
Topnovini
Кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев откри ремонтираната специализирана площадка за обучения, свързани с правилата за движение, на ул."Стефан и Обрейко Обрейкови" № 21 в кв."Гагарин".

Ремонтът на площадката бе наложителен, тъй като вандали бяха надраскали и изпочупили повечето знаци, а маркировката бе изцяло изтрита. Стойността на извършените ремонтни дейности възлиза на 2100 лв. с ДДС.

Откриването на площадката се превърна в истински празник с провеждането на открит урок на тема "Правила за безопасно движение и устойчиви начини на придвижване в града" с участието на 64 шестгодишни деца от всички детски градини и обединени детски заведения в район "Северен".

Обучението е организирано от районната администрация и е част от тематичните активности в отбелязването на "Европейска седмица на мобилността" (ЕСМ)2015.

За успешното реализиране на урока се включиха старши полицай Никола Данчев към служба КАТ на ІІІ-то РУ Пловдив, Стоянка Гръблева – инспектор  "Детска педагогическа стая", и аниматори.

Децата бяха изключително въодушевени и с интерес слушаха и отговаряха на въпросите към тях. С желание изпълняваха задачите, с които под формата на игри те научиха на какъв светофар се пресича, къде може да се пресича пътното платно, кога е възможно преминаването при различните положения на регулировчика, какво означават основните видове знаци и др.

На мероприятието присъстваха заместник-кметовете на район "Северен" Лариса Кътова и Красимир Асенов, главен експерт "Образование и култура" Нели Нончева, директорите на всички детски градини и ОДЗ-та, Стоян Алексиев – директор на ОП "Градини и паркове" , служители на районната администрация и жители.

След приключване на открития урок за всяко от децата организаторите бяха подготвили награда - царевичен снакс.

Инициативите във връзка с отбелязване на "Европейска седмица на мобилността" 2015 в район "Северен" продължават  този петък от 11.00 ч. пред кметството с провеждане на велосъстезание, в което могат да участват всички желаещи, без възрастови ограничения, а от 10.30 ч. в спортно игрище на ул."Сакар планина" ще се проведе конкурс за най-добра рисунка на асфалт. Организаторите са приготвили големи награди и изненади.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама