Киносалони и зали за фитнес проверява НАП-Пловдив

12:55, 16 сеп 15 / Любопитно 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
33 обекта, за които вече важи изискването освен билети да издават и касови бележки, провери НАП - Пловдив, съобщиха от агенцията. Това са киносалони, зали за фитнес, плувни басейни и комплекси, музеи, туристически обекти, спортни зали и стадиони, организирали спортни мероприятия.

За всички подобни дейности, от 21-ви юли, съгласно последните промени в Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби, е в сила задължението към всеки продаден билет да се издава и касова бележка.

Изключение от правилото за издаване на касов бон при продажба на билет за услуга се прави когато става въпрос за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт; както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри.

НАП - Пловдив напомня, че билетите за транспорт или участие в хазартни игри трябва да съдържат трайно вписана при отпечатването номинална стойност и да имат най-малко два защитни елемента върху хартията и/или при печата, както и да са отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа.

В два от проверените обекта - един в Пловдив и един в Стара Загора са установени нарушения на данъчното и осигурително законодателство. В единия случай става дума за невнесени в срок осигурителни вноски, а в другия - разлика между отчетения оборот от фискалното устройство и касовата наличност на парични средства.

Проверките по спазване на Наредбата за регистриране и отчитане на приходите от продажби продължават.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама