С различни инициативи Пловдив отбелязва Европейската седмица на мобилността

09:27, 16 сеп 15 / Общество 25 184 Шрифт:
Topnovini
С различни инициативи Пловдив отбелязва Европейската седмица на мобилността. Община Пловдив призовава жителите и гостите на града да подкрепят мотото на "Избери. Промени. Комбинирай.", като изберат или комбинират при всяка възможност алтернативни начини на придвижване в града, което означава да оставят автомобилите си в гаражите и да пътуват с градския транспорт, скутери, мотопеди, велосипеди или пеша.

Добър вариант е и фамилното или съседското обединяване и използване на един автомобил от повече хора, както и корпоративната мобилност – организирано придвижване на служителите на фирми към работното им място, съобщиха от общинската администрация.

Европейската седмица на мобилността 2015 има за цел да насърчи смесването на начините за пътуване и окуражи широката общественост да предпочитат видовете транспорт, щадящи околната среда.

Инициативата поставя силен акцент върху промяната на навиците ни, като избираме по-устойчиви видове транспорт, като колоездене, ходене и с колективен или градски транспорт, както и комбиниране на различни видове в едно пътуване.

Това ще помогне да направим нашите градове по-чисти, по-тихи, по-безопасни, с по-малко задръствания и по-приятни места за живеене.

Мероприятия по повод честването на кампанията ще се организират във всички райони на града с тематични активности, включително събитието "В града без кола", което се изразява в ограничаване достъпа на моторни превозни средства в определени зони. Седмицата на мобилността ще бъде отразена в учебни и детски заведения с образователни и спортни  дейности.

Програмата с всички инициативи можете да видите в сайта на Община Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама