Георги Търновалийски на първия учебен ден в Националната търговска гимназия

14:59, 15 сеп 15 / Любопитно 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С нова придобивка - асансьор за деца със специални нужди започна новата учебна година в Националната търговска гимназия в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на БСП - Пловдив.

"Един дългоочакван и желан проект, които осигурява достъпност на средата, вече е факт", не скри радостта си бившият възпитаник на училището и председател на училищното настоятелство от 12 години Георги Търновалийски. Той изтъкна изключителната заслуга на ръководството, което в тези трудни години успя да докаже своята грижа към всички деца.

1050 младежи и девойки ще пълнят кабинетите на Националната търговска гимназия през тази учебна година.

"Днес видях усмихнати и щастливи деца, горди родители, преподаватели и възпитаници" каза Търновалийски. Той изтъкна високото качество на образование в гимназията, което се доказва от успехите на учениците в олимпиади, състезания, както и от тяхната реализация в родни и чужди университети.

"Едни от най-търсените кадри в сферата на счетоводството и финансите са възпитаниците на Пловдивската търговска гимназия", посочи Търновалийски. По думите му дипломата от Националната търговска гимназия в Пловдив е атестация за започване на работа във всяка счетоводна кантора или финансова институция.

За съжаление и в това елитно училище стои темата за подмладяване на преподавателския състав. Въпреки че през последните няколко години в екипа са влезли доста млади учители, догодина 12 преподаватели ще излязат в заслужен отдих.

"Тенденцията е характерна за българското образователна система и ние, политиците имаме отговорността за обръщане на тренда", отбеляза БСП депутатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама