Генералният консул на Гърция посети Пловдив

13:25, 14 сеп 15 / Общество 25 211 Шрифт:
Topnovini
Областният управител на област Пловдив Розалин Петков се срещна днес с новия генерален консул на Република Гърция в Пловдив – г-н Николаос Папагеоргиу, съобщиха от пресцентъра на Областната управа.

Това е първата официална среща на генералния консул, след встъпването му в длъжност. Той е в България от една седмица. Посещавал е страната ни само веднъж, в София за 3 дни. Дипломат от кариерата от 1991 г, това е петият му пост, след работата му в Иран, Англия, Албания и НАТО.

Новият генерален консул сподели, че се чувства изключително щастлив от назначението си в Пловдив, защото двата народа традиционно поддържат близки, приятелски и добросъседски отношения. Познават се добре, имат дългогодишни връзки във всички сфери на обществения, икономическия живот и културната сфера.

Сигурен е, че ще направи всичко, което зависи от него в рамките на професионалните си ангажименти, тези контакти да продължат да се развиват, задълбочават и укрепват. Когато е споделил на колеги и приятели, че заминава за България, за Пловдив, всички, без изключение са изразили огромна радост и известна доза приятелска завист, защото двата народа изпитват много добри чувства един към друг.

"В момента Гърция изживява труден период, който със сигурност ще премине", каза новият генерален консул. Областният управител изрази убедеността си, че след този труден период на изпитания, гръцкият народ със сигурност ще излезе още по-силен. В разговора стана дума и за отличните взаимоотношения между град Пловдив и редица гръцки общини, както и за големия брой гръцки студенти, които се обучават в пловдивските ВУЗ- ве.

В края на срещата г-н Папагеоргиу подари на Областния управител малък макет на Атина Палада от Акропола. Двамата си пожелаха взаимно успех в работата, много бъдещи съвместни срещи и добро сътрудничество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама