23 златни и една диамантена сватби организираха в Павликени

17:21, 12 сеп 15 / Любопитно 25 195 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Своите златни сватби празнуваха едновременно 23 семейства в събота в Павликени. Заедно с тях празнува и едно семейство с 60-годишен брак.

Тържеството по традиция за трета година се организира от Община Павликени и е лична инициатива на кмета инж. Емануил Манолов. Цел е да даде положителен пример на младите хора и да ознаменува запасването на християнските ценности и брака като основа на българското общество.

Белокосите съпрузи се врекоха във вярност повторно 50 години след първите си бракосъчетания през 1965 г. Градоначалникът лично ръководи ритуала по преподписване на гражданските бракове.

„За трета поредна година организираме ритуала за отбелязването на златните сватби на нашите съграждани. Това събитие се превърна в традиция за есенния месец септември, която ни зарежда с радост, оптимизъм и вдъхновение.

Радва ни, защото чрез вашите лични истории виждаме, че не е илюзия дългогодишната любов и разбирателство. Вдъхва ни оптимизъм, защото давате добър пример на младите поколения. Вдъхновявате ни, защото показвате, че добрината надживява всички превратности на времето.

След като оставиха своя подпис на специално изработеният брачно свидетелство за златна сватба, двойките продължиха празника с танци и веселие. Силната любов, съхранена през годините е разковничето за дългия и успешен брак, казаха някои от двойките.

На съпрузите кметът подари по един златен ключодържател с герба на Павликени - античният и вечен град, а техните булките получиха позлатено колие с лика на Дубровнишката Света Богородица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама