Община Пловдив и фондация "Заедно в час" подписаха меморандум за сътрудничество

13:02, 11 сеп 15 / Общество 25 183 Шрифт:
Topnovini
Община Пловдив и фондация "Заедно в час" обединяват своите усилия в областта на образованието. Меморандум за сътрудничество и партньорство бе подписан с цел съвместна работа на двете страни в посока взаимодействие, координация и обмен на информация за предоставяне на равен достъп до качествено образование за всяко дете, съобщиха от общинската администрация.

"Един от основните приоритети на Община Пловдив в последните години е да развива и подпомага системата на образованието в града и да създава програми за по-добро обучение на нашите деца", отбеляза зам.- кметът Стефан Стоянов.

"През последните две години имахме възможност да работим с фондация "Заедно в час" и да подпомагаме тяхната дейност в града. Стигнахме до изготвянето на един общ меморандум, за да фокусираме усилията си в общи проекти, които да развиваме следващите няколко години. Основната ни задача е до края на годината да селектираме пет пловдивски училища, които да подобрят своите резултати. Разработваме и програма за иновативни основни и средни училища", допълни Стоянов.

Двете страни ще работят съвместно за стимулиране създаването и приложението на иновативни практики за развитие на образованието, за повишаване на професионалните стандарти в сектора, за привличането на високо квалифицирани и мотивирани млади хора към учителската професия, за кариерното ориентиране на учениците и осигуряване на връзка между бизнеса и образователните структури.

Предстоящото сътрудничество ще се осъществява чрез съвместни инициативи, обмен на информация, знания, опит, идеи и добри практики.       

"Заедно в час" оперира вече пета година в България. На този етап  близо 200 участника са преминали през програмата. През 2015г. общо 100 учителя са започнали работа чрез фондацията, разпределени в над 50 училища в страната. Общо 25% от програмата е концентрирана в Пловдив и региона. Целта на фондацията е да удвои броя на участниците в програмата през идната учебна година.

Като част от международната мрежа TeachForAll "Заедно в час" работи в партньорство с над 35 организации на 5 континента за разширяване на образователните възможности за всички ученици по цял свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама