Безплатен интернет за посетителите на парк "Здраве" в Карлово

19:08, 30 юли 15 / Любопитно 25 792 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безплатен интернет ще могат да използват посетителите на парк "Здраве" в Карлово. Това заяви кметът на града Емил Кабаиванов по време на редовното заседание на Общинския съвет в Карлово, съобщиха от общинската администрация.

По-важните докладни записки, които съветниците разгледаха и приеха бяха "Канонизиране на карловските мъченици, избити през време на "Страшното" от редовната турска войска и башибозука".

Общинските съветници упълномощиха кмета и председателя на Общинския съветв  Карлово да предприемат необходимите действия и представят на Патриарх Неофит, пловдивски митрополит Николай и на Светия синод на българската православна църква документи и доказателства, за да започне процедура по канонизиране

Съветниците приеха и наредба за изменение и допълнение на "Наредба за поддържане и опазване на обществения ред на територията на Община Карлово", както и Наредба за изменение и допълнение на "Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите на територията на община Карлово".

През изминалите два месеца бе проведена инициатива чрез регионалните медии за избор на име за новоизградените паркове за отдих и Център за настаняване от семеен тип в град Карлово. Общинският съвет прие докладната записка относно именуването на новоизградените паркове и обекти с общинско значение :

- Паркът под МБАЛ "Д-р Киро Попов" с името Парк "Здраве" - предложено от г-жа Стоянка Дишкова;

- Паркът пред стадион "Васил Левски" с името Парк "Стадиона" - предложено от г-н Юли Бирев, г-жа Галина Минчева и г-жа Стоянка Дишкова;

- Новоизграденият Център за настаняване от семеен с името "Вяра, Надежда и Любов" - предложено от г-жа Павлина Петкова.

Общинският съвет взе решения по докладни записки за продажба на отпадъци получени от обработка и разделно сметосъбиране в "Регионално депо за неопасни отпадъци за общините Карлово и Хисаря", извършване на замяна на земеделски земи между Община Карлово и жители на гр. Баня и др.

Другите докладни записки, разгледани и приети на заседанието на Общинския съвет в Карлово, бяха свързани с одобряване на Подробни устройствени планове и разпореждане с имоти общинска собственост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама