Състезание по укротяване на бикове взе жертва

21:30, 17 яну 20 / Свят 25 462 Topnovini
1

Един човек загина, а над 60 получиха различни наранявания по време на състезание по укротяване на бикове в Индия, съобщава „Times of India”.

Бикът побягнал, след като чул биенето на барабаните. При опит да хване животното, 40-годишен участник в церемонията е бил стъпкан от копитата му.

Осем вида изчезнали животни, които има шанс да се върнат

Ранени са били 66 човека, от които 37 укротители на бикове, а останалите – собственици на бикове и зрители. Става въпрос за участници в знаменитата „индийска корида” Джаликату, която представлява зрелищно състезание по укротяване на бикове. Смята се, че тази традиция датира от най-малко 2,5 хиляди години.

За разлика от испанската корида, Джаликату не е битка на човека с бика, а именно укротяване. В отделните райони тази традиция е представена в различни вариации, но всички си приличат в едно – мъжът трябва да хване бика с две ръце за рогата и да се задържи така известно време или да измине определено разстояние върху него.

Природозащитници протестираха срещу традиционен фестивал на бикове в Испания

От началото на 2000 г. природозащитниците поведоха борба с тази многовековна традиция и през 2014 г. успяха да убедят Върховния съд да забрани Джаликату. След многобройни протести обаче, забраната е свалена.

Въпреки че всяка година състезанието отнема няколко човешки живота и осакатява стотици хора, то не губи своята популярност.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани