Отварят спортните зали за зрители от 1 октомври

17:29, 24 сеп 20 / Спорт 25 1904 Антония Руменова
Снимка: БГНЕС

Държавата е готова да отпусне мерките и да допусне зрители на спортните състезания, провеждащи се на закрито, заяви министърът на спорта Красен Кралев. По думите му промяната може да бъде направена до дни.

"В момента се подготвят документите, за да може от 1 октомври зрители да присъстват и на мачовете от първенствата на закрито", каза спортният министър, цитиран от "Дспорт".

"Вече сме се разбрали с федерациите, че 1 октомври е една добра дата, за да могат да се пуснат хората в залите. В момента изграждаме детайлите дали ще са през седалка или две, като в близките дни ще подготвим всички документи и ще ги предадем в Министерството на здравеопазването", посочи Кралев.

Снимка: БГНЕС

В момента действащата заповед на Министерството на здравеопазването не позволява на спортните събития - състезателни и тренировъчни в индивидуалните и отборните спортове, да има публика. Разрешена е публика само на открито.

На футболните срещи се допускат до 1000 зрители в сектор или общо до 4000 зрители на мач при спазване на определени изисквания. В голяма част от двубоите има видими нарушения, но до наказания не се е стигало, макар БФС да допълни дисциплинарния си правилник тъкмо за такива случаи.

2 коментара
БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ 18:38, 24 сеп 20

bg-biblioteka.blogspot.com

БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ 18:39, 24 сеп 20

bg-biblioteka.blogspot.com

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!