Кралев разпореди допускане на до 50% публика на стадионите

17:50, 13 юни 20 / Спорт 25 2191 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде Заповед № РД-09-615/12.06.2020 г., която разрешава провеждането на всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, на открито и закрито в присъствието на публика. "От 15 юни допустимата заетост на местата е до 50% от общия капацитет на съоръженията, при настаняане на зрителите най-малко през една седалка или при спазване на дистанция от 1.5 м.", гласи заповедта на Кралев, публикувана на сайта на Министерството на младежта и спортта.

С настоящата Заповед се изменят указанията в Концепция и насоки за възобновяването на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол, предложени от Българския футболен съюз. 
Заповедта на министър Кралев е издадена съгласно т. 5 от Заповед № РД-01-332/12.06.2020 г. на министъра на здравеопазването.


В началото на юни със заповед на здравния министър Кирил Ананиев стадионите бяха отворени с максимална заетост от 30% след разхлабването на мерките около коронавируса.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама