Пуснаха електронни билет и дневна карта за градския транспорт

17:50, 25 фев 21 / София 25 2546 Шрифт:
Ирина Иванова

От днес пътниците в градския транспорт в София могат да ползват еднократна електронна карта вместо хартиен билет. Тя може да се купи от уеб приложението MPASS.

Необходима е само регистрация в приложението, а след това от възможните опции трябва да се избере превозни документи – дневна карта, карта за еднократно пътуване с метро и карта за еднократно пътуване с градски транспорт. След това се избира начина на плащане и след потвърждение, получавате превозния документ със защитен QR код.

Електронният билет важи в рамките на деня на купуването му и има валидност от 90 минути, които започват да текат след валидирането му в превозното средство или на бариерата на метрото. Заплащането става чрез добавяне на стойността на картата към сметката за ползваните мобилни услуги от националните оператори А1, "Виваком" и "Теленор", чрез кредитна или дебитна банкова карта, съобщиха от Центъра за градска мобилност. 

Електронен билет за софиянци - чак през май

Електронните карти са част от бъдещата цялостна система за електронно таксуване в столичния градски транспорт, която се очаква да заработи през май. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама