„Политкаст“ еп.19: За тайната страна на политическите кампании

10:00, 23 ное 21 / Политкаст 25 1004 Шрифт:
Симеон  Иванов

Този път в рубриката е редно да започнем директно от автора. Жак Сегела е световно признат експерт в сферата на политическата реклама и е по-известен като рекламиста на френския президент Франсоа Митеран. Непосредствено след падането на завесата, в началото на 90-те години авторът започва същинска кампания в Източна Европа, като подпомага чрез средствата на политическия маркетинг, нововъзникналите демократични движения в борбата им срещу старите елити на номенклатурата.

Жак Сегела взима дейно участие в изграждането на имиджа на Съюза на Демократичните Сили и е сред авторите на емблематичните слогани на сините от зората на демокрацията, а именно „45 години стигат“ и „Времето е наше“.

Авторът формира книгата си около поуките, успехите и провалите от кампаниите, по които работи. Четивото е под наслова на 10 универсални съвета или заповеди, които всеки политик трябва да опита да спазва, ако иска да просперира в обществения живот.

Освен за Желю Желев и СДС ще откриете още интересни истории от кампаниите на автора в Румъния, Полша, Чехословакия и Русия. Авторът отделя внимание и на две изключително екзотични политически приключения в съседна Гърция, както и на предизборна надпревара в Австрия и истории от преживяванията му в родна Франция.

Книгата е написана по изключително развлекателен начин, под формата на разкази от кампаниите. Структурирана е добре и всяка глава стриктно описва една държава и една кампания. Най-важното е, че книгата успява да придаде атмосферата и динамиката на демократичните революции в Източна Европа, както и да потопи в обществените настроенията на епохата.

Освен това четивото е хумористично и може да ви предаде ценни уроци от политическата реклама, вероятно най-интересната, разчупена и креативна сфера в политическото...

Цялото представяне на книгата можете да чуете от връзката!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама