Везиева освободи трима директори на ДКК

14:16, 06 дек 21 / Политика 25 833 Шрифт:
Василена Йорданова

Служебният министър на икономиката Даниела Везиева е освободила трима директори на Държавната консолидационна компания (ДКК). Това са Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска.  

Каназирева вече е получила „решение на принципала за освобождаване“, което може да бъде обжалвано. До края на деня такова ще го получат Вазов и Софиянска.

Като директори на дружеството остават Ваня Караганева и Чавдар Христозов, предаде Нова телевизия.

Вторият шеф на ДКК уволнен заради куп нарушения

„Дружеството остава без легитимен орган на управление“

По-късно Рая Каназирева разпространи писмо със своята гледна точка по казуса. „В петък (3.12) следобед в ДКК е входирано писмо от адвоката, с когото Ваня Караганева еднолично е договаряла възлагане на ключови дела (на две от които вече са се явили негови представители) и по които дружеството е страна и когото е упълномощила за воденето им. В него той се отказва от този ангажимент за процесуално представителство и изрично иска пълномощията му да бъдат оттеглени.

С цел изясняване на текущата ситуация, в петък свикахме ново извънредно заседание на съвета на директорите за 9 декември, с цел да установим как Ваня Караганева ще организира защитата на интереса на дружеството и косвено на държавата по дела за десетки милиони лева, съответно на кого и при какви условия е възложена защитата по тях, като се има предвид, че г-жа Караганева изрично е оттеглила пълномощията на доскорошния адвокат по всички тези дела.

Видно от протокола, на наше място не се назначават нови лица, което остава дружеството без легитимен орган на управление. Този акт не само лишава от легитимност решенията, които в момента се взимат в ДКК, но и създава впечатление за опит да се заглушат поставените проблеми и нередности“, се посочва в писмото.

Напрежението около ДКК ескалира в началото на миналата седмица. Тогава от дружеството казаха, че са Съветът на директорите на ДКК е уволнил в понеделник вечерта втората си директорка Ваня Караганева заради „редица противозаконни действия и безотговорни бездействия“. Самата Караганева отрече обвиненията, а Везиева ги нарече „добре подготвен компромат”.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама