Радев: Записите на Узунов са поредната интрига срещу мен

21:49, 14 юни 21 / Политика 25 1874 Шрифт:
Василена Йорданова

Записите на Узунов са поредната интрига срещу мен. Така държавният глава Румен Радев коментира видеозаписа на съветника му Пламен Узунов. 

В него се вижда как президентският секретар по правни въпроси и антикорупция прибира плик с неизвестно съдържание от бившия митнически шеф Петко Петков. Преди дни Петков потвърди за срещата и обясни, че в плика е имало алкохол и пури - подарък, който е дал на свой стар приятел.

Адвокатът на Узунов: Правят се внушения с манипулативен запис

„Не е укоримо, когато човек се среща с бивш представител на Агенция „Митници“. Укоримо е, когато министър-председател разпорежда на действащ шеф на Агенция „Митници“ да прикрива престъпление, защото бил обещал някъде, заяви държавният глава, визирайки случая със записите с предишния министър-председател, станали известни като „Ало, Ваньо“.

Президентът посочи, че няма да легитимира с коментари „ченгеджийските похвати“, които се използват срещу президентската институция.  „Явно фантазиите на предишния министър-председател извират от опита му за пълнене на шкафчета с евра и злато. Чух всякакви причудливи интерпретации, включително от бившия премиер. По думите на държавният глава това е поредната интрига, а поръчителят и целта са ясни. „Имам надежда, че рано или късно България ще има прокуратура, която да се занимае с истинските престъпления и грабежи. Вече пет години аз, моите съветници и моето семейство сме подложени на непрекъснати атаки и всякакви инсинуации“, посочи президентът.

Припомняме, че това не е първият скандал, в който е замесено името на президентския секретар. През юни 2020 г. Пламен Узунов бе арестуван заради разменени съобщения с бизнесмена Пламен Бобоков, а обвинението, на което се позова прокуратурата бе лобизъм. Наскоро обаче съдът обяви ареста на Пламен Узунов за незаконен, както и ареста на самия бизнесмен Бобоков.

Името на Узунов изплува и при разследваната поръчка на джипове за граничните власти по европейски проекти. ОЛАФ съобщи, че е открила нередности в процедурата за купуване на полицейски автомобили от 2017 г. когато на власт е първият служебен кабинет на Радев, а вътрешен министър е именно Пламен Узунов. Тогава обаче възникна спор кой точно е променил параметрите на поръчката - дали е служебното правителство или те са заложени от предишното.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:16, 16 юни 21

Така му се пада на такъв народ , който допусна отново комунисти във власта . Следващото падение ще е , като даде на чалгарите и комунистите да управляват ...... с тоя селтак президент !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама