Борисов: Набелязали сме мерки за боклука от Италия

15:25, 18 яну 20 / Политика 25 588 Topnovini
1

Набелязани са мерки за италианския боклук. Това каза премиерът Бойко Борисов след срещата за водната криза в Перник, съобщава bTV. 

Спират една от инсталациите на ТЕЦ „Бобов дол“

„И на митниците сме разпоредили проверка на влаковете и на контейнерите. Така че за този тип боклуци или отпадъци става въпрос. Виждате как панически ги изкарват, хвърлят ги по улиците и бягат. По цялата страна ДАНС, МВР и прокурорите се занимават с тази работа“, обяви премиерът.

Той успокои вносителите на дрехи втора ръка, че мерките не са насочени срещу техния бизнес.

„Ние никога не ги разглеждаме, не сме ги разглеждали тях. Боклуци са това, което виждате в Бобов дол, на пристанището във Варна, в Плевен. Мисля, че всички трябва да аплодират действията на полицията, прокуратурата, министерството, това да бъде разбито. Въобще не е ставало въпрос за тази асоциация, за този проблем. В момента съм разпоредил на криминалистите да изземват пепелината от ТЕЦовете. Ако някой е горил, от пепелината ще хванем какво са горили“, уточни Борисов.

Междувременно Районната прокуратура в Бургас започна досъдебно производство, касаещо нерегламентиран внос на 20 контейнера с италиански отпадъци. Това се случва, след като подобна пратка беше заловена и на варненското пристанище.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи