По какво се различават любителите на котки и кучета

19:40, 05 мар 21 / Любопитно 25 1406 Шрифт:
Биляна Иванова

Мнозинството от собствениците на домашни любимци се делят на две основни групи - такива, които предпочитат кучета и тези, които обичат повече котките. Имат ли общи психологически черти принадлежащите към всяка от тези групи? Този въпрос оставаше открит дълго време.

Тексаския университет проведе проучване, в което са участвали около 4500 собственици на домашни любимци. От тях 74% се оказали „любители на кучетата“.

След анализ на отговорите на всички доброволци, специалистите създадоха обобщени психопортрети на двете групи. И разликата между психологическите им характеристики, според учените се очертава съвсем ясно, пише БГНЕС.

Кучето се възпитава най-добре с поощрения и без глезотии

Любителите на кучета са екстровертни и са склонни да общуват с широк кръг хора, те са по-доверчиви и състрадателни. В същото време имат добра дисциплина, целенасочени са, не обичат спонтанността и изненадите, избягват резките промени в живота и ежедневието си.

Любителите на котки често показват признаци на невротичност, по-склонни са към депресии и промени в настроението. Повечето от тях са интровертни. Но те като правило имат по-дълбок и мощен интелект, по-изтънчен вкус и са влюбени в приключенията и романтиката. Любителите на котки ценят високо новите идеи и обичат да експериментират.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама