Пенелопе Крус стана кръстница на италиански круизен кораб

20:40, 26 фев 20 / Любопитно 25 1203 Topnovini

Актрисата Пенелопе Крус стана кръстница на най-новия италиански круизен кораб „Коста Смералда”. Филмовата звезда отлетя за Савона, за да участва в бляскавата церемония. На борда на лайнера се проведе пресконференция с участието на десетки журналисти от различни страни, съобщи БГНЕС.
 
Самата церемония по кръщението се излъчваше по италианските телевизионни канали и жителите и гостите на Савона можеха да наблюдават какво се случва в пристанището. Круизният кораб потегли по Средиземно море след грандиозни 20-минутни фойерверки.

„Коста Смералда” е кораб, който е зареден с втечнен природен газ, което значително намалява вредните емисии в атмосферата. Лайнерът бе отличен с наградата на Италианския морски регистър (RINA) в областта на екологията - „Green Plus“.

На борда се прилагат редица модерни технологии, които свеждат до минимум отрицателното въздействие върху околната среда - специални инсталации за обезсоляване и интелигентни системи за управление на енергията. Сега корабът предприема всички мерки за овладяване на епидемиологичната заплаха, свързана с разпространението на коронавируса.

Маршрутът на кораба в Западното Средиземноморие включва престои в пристанищата Савона, Марсилия, Барселона, Палма де Майорка, Чивитавекия (Рим) и Ла Специя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 21 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.