Премръзнали игуани падат от дърветата във Флорида

09:18, 22 яну 20 / Любопитно 25 1142 Topnovini
1

Зелените игуани се считат за вредители във Флорида, където причиняват значителни щети на всичко - от морските стени до тротоарите, да не говорим за застрашени от изчезване видове пеперуди и охлюви.

Но доста представители на инвазивния вид този януари може би ще срещнат съдбата си заради необичайното застудяване, при което живакът в термометрите в Маями показваше между 1 и 4 градуса по Целзий. Ниските температури вцепеняват студенокръвните влечуги и могат да причинят смърт.

"Това не е нещо, което обикновено можем да прогнозираме, но не се изненадвайте, ако тези дни видите премръзнали игуани да падат от дърветата”, написа в Туитър Националната метеорологична служба в Маями, предаде БГНЕС.

Такова време е много необичайно в слънчевия щат, където по това време на годината температури не падат под 18 градуса по Целзий. Много хора нямат подходящо отопление у дома или по-дебели дрехи, за да се справят с изненадващия студ - същото важи и за животните във Флорида.

В съобщението на властите има предупреждение, че макар да изглежда, че игуаните са безжизнени, те не са мъртви.

Миналият януари друг кратък студен фронт предизвика подобен потоп от падащи замръзнали игуани, а хората, които ги вземат в къщи, за да ги стоплят рискуват дивите влечуги да ги нападнат след като се „съживят”.

Игуаната не е местен вид във Флорида – пренесен е от преселници от Централна и Южна Америка през 60-те години.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани