Ученици ще се състезават за първи път с водородно задвижвани автомобили

19:00, 24 май 19 / Любопитно 25 713 Topnovini
1

Този уикенд предстои първото по рода си състезание с водородно задвижвани автомобили (мащаб 1:10) в България за ученици между 8-и и 12-и клас, част от международното Horizon Grand Prix. Събитието ще се проведе в Англо-Американско училище от 11:00 - 17:00 ч. на 25 май, а входът е свободен.

Екипът на Технократи, финалисти на Промяната 2018/2019, събра отбори от няколко училища в страната, които се включиха със страхотна енергия и желание в проекта. През изминалите месеци учениците се подготвят усърдно за Horizon Grand Prix София 2019. Всеки отбор сглобява сам шасито на своя автомобил, конструира купе за него и преминава през редица тренировки за оптимизиране на използвания водород чрез горивна клетка.

Победителят ще спечели възможност да премери сили с отбори от цял свят на световния финал, който ще се проведе в Прага на 8 юни! 

Училищата и отборите, които се включват в пилотното за България състезание, са 18-то СОУ ''Уилям Гладстон'', ПГ ''Проф. д-р Асен Златаров'' Видин, СУ ''Емилиян Станев''- Велико Търново, RC Vratza.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 265 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.