Двойките изчакват над една година за първата си почивка заедно

19:20, 25 мар 19 / Любопитно 25 300 Topnovini
1

Едва ли има по-добро свидетелство за сериозността на една връзка от снимка в социалните мрежи от първата съвместна почивка. Кога обаче партньорите решават, че е настъпил подходящият момент да заминат на почивка заедно? Отговор на този въпрос дава британско проучване, цитирано от вестник "Дейли стар" и БТА.

Допитването, направено по поръчка на компанията за ваканционни резервации Алфарумс, показва, че 39% от двойките изчакват над една година, преди да заминат на съвместна почивка. По-дръзките 24% от наскоро обвързаните партньори се решават да почиват заедно още преди да е изминал третият месец от началото на романа им.

По отношение на продължителността на първата съвместна почивка, 35% от двойките смятат, че идеалното време за нея е между пет и седем дни. Около 27% от анкетираните са на мнение, че е най-добре партньорите да почиват насаме около 3-4 дни.

Според експертката Сара Луиз Райън първата почивка е показателен тест дали връзката ще бъде трайна.

"Добър начин да се разбере дали хората са попаднали на подходящ дългосрочен партньор/ка е да прекарат известно време насаме с него/нея, далече от обичайните всекидневие и обстоятелства. Така партньорите получават възможност да опознаят недостатъците си и да решат дали могат да ги приемат", казва Райън.

 

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани