„Поезия без карантина“ – голямото четене пред Столична библиотека

13:18, 21 окт 20 / Култура и наука 25 1628 Антония Руменова
Снимка: Pixabay

Столична библиотека посреща с култура усложняващата се епидемична обстановка у нас. След като въведоха маските на открито, а броят на новозаразени с COVID-19 расте, от културната институция решиха да разведрят обстановката като съберат част от най-популярните български автори, които да рецитират любимите си поеми в инициативата „Поезия без карантина“.

Най-известните български поети и писатели се събират, за да прочетат любимите си произведения за втори път тази година. Предишното издание на „Поезия без карантина“ се проведе през пролетта и се излъчваше онлайн.

През пролетта, когато всички библиотеки в страната бяха затворени заради извънредното положение, Столична библиотека се обърна към едни от най-изявените български поети да споделят свои най-нови или емблематични творби, както и послания, с читателската аудитория в онлайн инициативата „Поезия без карантина". Сега обстановката се усложнява отново и, изправени пак пред опасността от изолация, решихме да съберем повечето от авторите, които откликнаха на поканата ни, да прочетат своите стихове на живо точно в навечерието на празника на библиотеката“, пишат от Facebook страницата на библиотеката.

Поезия без карантина“ ще се състои на 23 октомври пред главния вход на Столична библиотека. На място ще може да чуете Владимир Левчев, Георги Господинов, Георги Константинов, Иван Ланджев, Иван Христов, Йордан Ефтимов, Калин Терзийски, Кристин Димитрова, Марин Бодаков.

Събитието ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. В случай на лошо време ще бъде преместено в Американския център на Столична библиотека.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!