Министерски съвет ще отпусне средства за болницата в Ямбол

07:50, 08 май 19 / Политика 25 1432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очаква се на днешното правителствено заседание кабинетът да вземе решение за отпускането на средства за болницата в Ямбол. Обещание за финансова помощ в размер на 27 млн. лв за лечебното заведение даде вчера премиерът Бойко Борисов, който беше в града.

Средствата са нужни за довършване на строежа на сградата на болницата, започнал преди 40 години, но недовършен до наши дни. Болните от Ямбол и областта се лекуват в изключително лоши условия.

Борисов в Ямбол: Отпускаме 27 милиона лева за нова болница

Пътната карта за изпълнение на актуализираната стратегия за реформа в съдебната система се очаква освен това да обнови равителството.

Министерският съвет ще одобри и промени в Тарифата за таксите за социалните услуги, финансирани от Държавния бюджет, както и промени в наредбите за пенсиите и осигурителния стаж от 2000 г. и за паричните обезщетения и помощи от Държавното обществено осигуряване от 2015 г.

На редовното си заседание министрите ще отпуснат допълнителни трансфери по бюджетите на Българската телеграфна агенция и на министерствата на образованието и външните работи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама