Ямбол отново провежда конкурс за детска рисунка на тема „Коледа”

18:10, 19 окт 18 / Култура 25 2079 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Деца и ученици от Ямбол могат да се включат със свои рисунки на тема „Коледа“ в рамките на традиционния конкурс, организиран от община Ямбол. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Вече за единадесета поредна година детските произведения се селектират за изработване на благотворителни картички, които се разпространяват в рамките на кампанията „Подай ръка – спаси живот“. Събраните от инициативата средства се разпределят в помощ на тежкоболни деца и младежи от Ямбол.

В конкурса за рисунка могат да участват деца от ямболските детски и учебни заведения на възраст от пет години до 8-ми клас. Авторите задължително посочват трите си имена, учебното заведение, в кой клас учат, телефон за контакт. Жури от ямболски художници ще оценява творбите на децата, като до оценка се допускат само рисунки, а не предварително изработени от учениците готови картички. Журито ще определи най-добрите в три възрастови групи:
Първа група – деца от подготвителни групи – 5 – 6 годишни;
Втора група – от І клас до ІV клас;
Трета група – от V клас до VІІІ клас.

Първата награда в трите възрастови групи е по 50 лева. В допълнение, класираните на първо място рисунки ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол. Като коледни картички, които ще се разпространяват с благотворителна цел, ще бъдат отпечатани десет номинирани рисунки.

Ще бъде номинирана и рисунка, която да бъде отпечатана на рекламните материали за Коледарски празник – Ямбол 2018 г.

Крайният срок за представяне на рисунките е 9 ноември, включително, на адрес: 8600 Ямбол, ул. „Георги Раковски” 7, Общинска администрация – Ямбол, стая 221 – за конкурса „Коледа”.

Всяка година стотици ямболски деца се включват със свои творби в конкурса. В кампанията през 2017 г. постъпиха повече от 700 рисунки. И този път най-добрите произведения ще бъдат включени в специална изложба, подредена в Художествена галерия „Жорж Папазов“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама