Взлом в Музея на бойната слава в Ямбол

14:55, 17 окт 18 25 1562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Музея на бойната слава в Ямбол e бил обран през ноща. Все още не е ясно колко и какви оръжия липсват, съобщи директорът Милчо Начев.

Огледът на местопроизшествието продължава. Директорът е извикал полицията, след като сутринта, когато пристигнали на работа, той и служителите на музея установили, че е разбита входната врата. Според директора е проникнато и в трите зали на музея, но все още не е напълно изяснено точно кои експонати липсват. Начев коментира още, че дори да има откраднати оръжия, те не могат да бъдат използвани.

Музеят на бойната слава в Ямбол е единственият общински музей с военни експонати. Той разполага с ценни предмети и оръжия от Първата и от Втората световни войни.

Според информацията за музея в двете експозиционни зали има снимков материал и документи за бойния път на 29-ти пехотен Ямболски полк, IV Конен полк, Трета пионерна дружина, вещи на ямболци, участвали в Балканските войни 1912-1913 г. и двете световни войни, медали и ордени за храброст, огнестрелно и хладно оръжие, което е на въоръжение в българската армия. Сред експонатите е пушка „Манлихер“, която ген. Аню Ангелов в качеството си на министър на отбраната връчи на града при предоставянето на терена за бъдещия музей.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама