130 жени от Ямбол ще бъдат прегледани безплатно за рак на гърдата

14:10, 16 окт 18 / Здраве Сподели в: 25 1054 Topnovini Автор: Topnovini
1

Безплатни ехографски профилактични прегледи за рак на гърдата ще се проведат в Ямбол на 24 и 25 октомври. Предвижда се да бъдат прегледани абсолютно безплатно 130 жени в Ямбол.

Прегледите ще бъдат извършени в сградата на Обредния дом на ул. “Славянска“ 4. Условието е дамите да са на възраст от 20 до 65 години, да не са били диагностицирани с рак на гърдата и да не са бременни.

Всеки, който желае, може да се запише за безплатен профилактичен преглед до 17 октомври на телефон - 0888 811 323. Организаторите от Фондацията на Нана Гладуиш „Една от 8“ информират, че досега поради огромния интерес в другите градове всички прегледи се изчерпват в рамките на първия ден. След изчерпване на прегледите, телефонът за връзка няма да бъде активен. Екипът на „Една от 8“ призовава за разбиране и търпение.

Паралелно с прегледите в Ямбол ще пристигне и Розовият кемпер на „Една от 8“. Организаторите канят всички дами с диагноза рак на гърдата да посетят розовия кемпер, който ще бъде паркиран пред сградата на община Ямбол. Проектът има за цел да се даде възможност на повече хора в България да получат информация за рака на гърдата и неговата превенция. Да се даде подкрепа - психологическа, юридическа, емоционална и практическа на жените с рак на гърдата в цяла България и техните близки.

Всички инициативи на Фондацията на Нана Гладуиш „Една от 8“ в Ямбол се осъществяват със съдействието на община Ямбол.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани