Ветеринари влизат в стадото на Ана Петрова от Болярово

15:29, 18 сеп 18 25 1353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екип от ветеринарни лекари от София ще влезе в стадото на Ана Петрова в Болярово. Това реши на извънредно заседание областната епизоотична комисия в Ямбол, съобщи БНР.

Това е единствената ферма, в която въпреки положителните проби, от два месеца лекари не са допускани. В последните няколко дни обаче 11 овце от стадото са умрели. Ако и днес фермерите не осигурят достъп до стопанството си, ще се чака решение на прокуратурата.

Въпреки че Ана Петрова сама е поискала съдействие от ветеринарните власти заради умрелите животни и до момента няма гаранция, че тя ще пусне лекарите във фермата си, каза заместник-министърът на земеделието Янко Иванов.

"Нека да допуснем нашите колеги и най-накрая да се изясни каква е причината, защото би могло да е всякаква болест. Масова смъртност не се появява просто така", заяви още Иванов.

Специалистите ще направят аутопсия на починалите животни и преглед на здравите.

"Те първо ще направят инвентаризация на животните, които са в стадото, защото в едното от номерата на умрялото животно се оказва, според информационната система на ПАП, че животното би трябвало да е от Твърдица. Интересно как е попаднало там", поясни Янко Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама