Първият китарист на ''Whitesnake'' гостува на рок фест в Ямбол

16:30, 10 сеп 18 / Култура 25 1637 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нощ с големите хитове на ''Whitesnake'' е гвоздеят в тазгодишното издание на ''Ямбол Рок Фест 2018''. На 15 септември, събота, на сцената в Градския парк ще забие оригиналният китарист на групата Бърни Марсдън.

Легендата обещава разбиващ концерт в Ямбол с всички култови парчета на ''Whitesnake''. Самият Бърни Марсдън формира първия състав на групата заедно с нейния основател Дейвид Ковърдейл и китариста Мики Муди. Той участва в седем албума и е съавтор на емблематични хитове като ''Here I Go Again'', ''Fool for Your Loving'' и др., които ще прозвучат и на ямболска сцена.

Тридневното рок-събитие стартира на 13 септември, четвъртък, с шеметен трибют на ''Guns N' Roses'', представен от унгарците от ''Reckless Roses''. Бандата е кръстена на книгата на ''Guns''- ''Reckless Road'' и си е извоювала славата на една от най-добрите трибют групи в света. Момчетата от Будапеща пристигат за участие в Ямбол насред серията от концерти из цяла Европа.

Вторият ден на феста е запазен за българското участие - в лицето на прогресив хардрок бандата ''КИКИМОРА''. Фронтменът Николо Коцев е един от най-успешните български китаристи, свирил със световно известни музиканти. За събитието в Ямбол ''КИКИМОР''А готвят взривяващ микс от авторски песни и кавъри на мега рок класики. Датата е 14 септември, петък.

В програмата от 13 до 15 септември участват още: ''SECONDAY'', ''CROSS'', ''Casual Threesome'' и ''GANG''. Началото на концертите е в 20.00 часа. Вход свободен.

Организатори на ''Ямбол Рок Фест 2018'' са община Ямбол и ''Star Productions''.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама