Ураганен вятър отнесе покрива на военното окръжие във Враца

15:56, 15 май 20 25 2875 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бурният вятър разруши покривната конструкция на Военното окръжие във Враца и нанесе поражения на две частни къщи. Падналата конструкция е причинила сериозни щети и върху паркираните пред сградата на Окръжието превозни средства, съобщи bTV.

Вятър е бил със скорост, достигаща до 90 километра в час. При инцидента, който е станал към 3.00 ч. , напълно е разрушен покривът на къща в съседство, но семейството, живеещо в нея, не е пострадало, допълват от общината. При необходимост то ще бъде настанено в общинско жилище.  


Снимка: Topnovini

“Има подавани сигнали, не само от нас, но и от всички в околността. Мерки – никакви“, казва един от потърпевшите.  "Чу се силен трясък, първо мислехме, че е паднал нашият покрив. После видяхме, че е паднал върху нашата къща, върху двора и колите", разказа и жена от къщата, върху която е паднала конструкцията. Там живеят две семейства. Пораженията на втория етаж на къщата са много големи.

Силните пориви на вятъра са нанесли и други сериозни материални щети в града. Разрушен е част от покрива на хижата край паметника "Вестителя", счупени са дървета, повредени са автомобили и са прекъснати кабели на електрозахранването. Областният управител Малина Николова свика спешно Областният и общински кризисен щаб по защита на населението при бедствия и аварии за обезопасяване на сградите, намиращи се в близост и осигуряване безопасността на хората, живеещи в тях.


Снимка: Topnovini

Експерти от Община Враца направиха оглед на щетите върху частните домове, като предстои те да бъдат остойностени. Действията по отстраняването на щетите ще продължат през целия ден, съобщиха от общината.  Служители на Военна полиция започнаха процесуално-следствени действия за изясняване на причините за инцидента.


Снимка: Topnovini

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама