Разбита е престъпна група за измами във Врачанско, участвал и адвокат

16:30, 08 мар 20 25 4288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спецпрокуратурата и ГДБОП разбиха престъпна група с участието на адвокат във Врачанска област. Арестувани са четирима души от групата. Това съобщи Сийка Милева - говорител на главния прокурор, съобщиха от прокуратурата.

Димитър Петров – ръководител на Специализираната прокуратура, Николай Димитров – наблюдаващ прокурор и Стоян Темелкиев от Главна дирекция за борба с организираната престъпност изнесоха данни за проведената на 5 март операция.

Престъпната група се занимавала с различен вид измами – настаняване на възрастни хора в старчески домове, уреждане на дипломи от университети, фалшифициране на документи и други.

Мащабна операция на ГДБОП и жандармерията в Пловдив

В групата е участвала действаща адвокатка от Враца, нейната дъщеря, която се е представяла за адвокат, и двама мъже, които са осъждани за различни видове измами.

"Единият участник от групата се преобразявал в различни роли - на студент, директор на старчески дом, преподавател в университет, асистент, прокурор. Участниците в групата казвали на пострадалите лица, че могат да уредят всякакви услуги и съответно искали пари за тези слуги, които никога не извършвали“, заяви прокурор Милева.

Разбиха група за склоняване към проституция в столицата

При претърсванията в апартаментите на участниците в групата са открити множество печати на всякакви институции, нотариуси и университети, празни бланки за дипломи, множество оръжия и боеприпаси, наркотично вещества готови за разпространение самоделно взривно устройство, съдържащо 400 грама тротил с прикачена към него батерия, магнит и механизъм за активация чрез дистанционно управление. Открита е и цифрова фреза, предназначена за производство на монети от един български лев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама