Следствието влиза в АЕЦ ''Козлодуй'' (Обновена)

16:20, 17 дек 19 / Общество 25 2354 Topnovini
1

Главният прокурор Сотир Цацаров възложи на Националната следствена служба да разследва причините за инцидента на площадката за радиоактивни отпадъци в АЕЦ „Козлодуй“, съобщиха от прокуратурата. При трудовата злопопука в понеделник загинаха двама работници, а други двама бяха ранени. 

Двама работници са загинали при инцидент в АЕЦ "Козлодуй"

Вече е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура- Враца. Извършен е оглед на местопроизшествието, назначени са експертизи за установяване на причините за смъртта на двама работници и е иззета документация от значение за разследването.

По- рано зам.- изпълнителният директор на Държавното предприятие "Радиоактивни отпадъци" Георги Разложки заяви пред БНТ, че инцидентът е трудова злополука. "Повод за притеснение в обществото няма, тъй като става въпрос за начален етап на изграждане на площадка за радиоактивни отпадъци. Инцидентът става след падане на недобре укрепена арматура върху работниците. Дейностите на площадката се спират, докато тече следствието. Отговорностите са на техниците на площадката", обясни той. 

 

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани